GOBIVIN


 

Tilbage

 

Cantina Valpolicella Negrar

Gambero Rosso (2010) skriver at Cantina Valpolicella Negrar er det mest lysendende eksempel, på de undtagelser i reglen om, at det ikke altid er kvaliten der er i højsædet hos kooperativerne i Veneto. Gambero Rosso skriver også: "Et vendepunkt i kvaliteten skete for mange år siden og dette er idag en af de førende producenter i Valpolicella ...." Cantina Valpolicella Negrar var de første til dokumenterbart at lave (og sælge) Amarone. Legenden siger, at det skete ved en fejl hvor kældermesteren Adelino Lucchese glemte et fad med Reicioto, som derfor fik lov til at gære helt ud. Det gav en kraftfuld vin med delikate bitre (amaro) nuancer. Mere officielt kan man fremvise en pakkeliste fra 1942 med 2 liters Amarone og fra en samler har man købt egne Amaroner fra sidst i 1930-erne tilbage.

 

Link til hjemmeside